20 de alimente pentru o inimă sănătoasă

|
Assorted Vegetables and Spices on Wood Surface
  1. Somon
Sushi

Somonul și alți pești grași, cum ar fi sardinele și macroul, sunt superstarurile alimentelor sănătoase pentru inimă. Asta pentru că ei conțin cantități abundente de acizi grași omega-3.

2. Fulgi de ovăz

Strawberry on Table Top Near White Ceramic Bowl

Fulgii de ovăz au un conținut ridicat de fibre solubile, care pot reduce colesterolul.

3. Fructe de pădure

raspberry and blueberry lot

Nu doar afinele, ci și căpșunile și alte fructe de pădure pot reduce riscul de boli de inimă. Fructele de pădure bogate în antocianină pot preveni bolile de inimă prin scăderea lipidelor și reducerea inflamației din organism.

4. Ciocolată neagră

brown wooden blocks on gray concrete floor

Ciocolata neagră conține flavonoide numite polifenoli, care pot ajuta tensiunea arterială, coagularea și inflamația.

5. Citrice

sliced fruit on white surface

Persoanele care consumă cantități mari de flavonoide care se găsesc în citrice au un risc mai mic de accident vascular cerebral și boli de inimă.

6. Cartofi

brown potato lot

Sunt bogați în potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, și sunt bogați în fibre, care pot reduce riscul de boli de inimă.

7. Roșii

three cherry tomatoes

Roșiile sunt bogate în potasiu, care este sănătos pentru inimă. În plus, sunt o sursă bună de licopen antioxidant, care a fost asociat cu o incidență mai mică a accidentului vascular cerebral.

8. Nuci

Close-Up Shot of Assorted Nuts on a White Surface

Nucile, inclusiv migdalele, nucile, fisticul, arahidele și nucile de macadamia, conțin fibre bune pentru inimă. De asemenea, acestea conțin vitamina E, care ajută la scăderea colesterolului rău.

9. Legume

Leguminoasele pot ajuta la controlul zahărului din sânge la persoanele cu diabet. Scăderea nivelului de zahăr din sânge este esențială pentru a-i ajuta pe oameni să evite complicațiile diabetului, dintre care una este boala de inimă.

10. Ulei de măsline extra-virgin

Bowl Being Poured With Yellow Liquid

Uleiul de măsline este o sursă bună de grăsimi mononesaturate, care pot ajuta la reducerea atât a colesterolului, cât și a nivelului de zahăr din sânge.

11. Ceai verde

Ceaiul verde poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate.

12. Broccoli, spanac și varză kale

green broccoli on white ceramic plate

Acestea sunt bogate în carotenoizi, care acționează ca antioxidanți ce contracarează compușii potențial dăunători din corpul dumneavoastră. De asemenea, sunt bogate în fibre și conțin tone de vitamine și minerale.

13. Cafea

coffee beans beside coffee powder on brown wooden board

Cafeaua poate promova, de asemenea, sănătatea inimii.

14. Semințe de in și de chia

A Jar Filled Of Chia Seeds

Semințele de in și de chia sunt bogate în acizi grași omega-3 de origine vegetală. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt bune pentru inimă. Un alt motiv este conținutul lor ridicat de fibre.

15. Avocado

sliced avocado

Aceste fructe moi și gustoase au o reputație bine stabilită pentru că oferă organismului și inimii grăsimi sănătoase. La fel ca uleiul de măsline, sunt bogate în grăsimi mononesaturate, care pot reduce factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi colesterolul. Avocado sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și în potasiu.

16. Rodie

red fruit on red table

Rodiile conțin numeroși antioxidanți, inclusiv polifenoli și antociani care favorizează inima, care pot ajuta la evitarea întăririi arterelor.

17. Mere

bunch of red apples

Pe lângă capacitatea lor dovedită de a reduce colesterolul total, merele ajută la protejarea inimii datorită conținutului lor prebiotic. Prebioticele servesc drept „hrană” pentru bacteriile benefice găzduite în intestin, care sunt legate de protecția cardiovasculară.

18. Usturoi și ceapă

three garlic cloves

Usturoiul și ceapa, reduc inflamația din organism, ceea ce, la rândul său, scade riscul de întărire a arterelor. S-a demonstrat, de asemenea, că compușii de sulf din aceste legume deschid fluxul sanguin și îmbunătățesc circulația.

19. Sfecla roșie

Sfecla roșie este una dintre puținele legume care conțin pigmenți bioactivi importanți, cunoscuți sub numele de betalaine, care dau sfeclei culoarea roșu-violet. Betalainele oferă capacități antioxidante și antiinflamatorii ridicate, cunoscute pentru protejarea unei varietăți de sisteme din organism, inclusiv a sănătății cardiovasculare. Nitrații naturali care se găsesc în sfeclă ajută la dilatarea vaselor de sânge pentru a scădea tensiunea arterială și pot reduce suprastimularea sistemului nervos care apare în cazul bolilor de inimă.

20. Ardei iute

red chili peppers

Ardeii iuți ajută la reducerea riscului de boli de inimă prin îmbunătățirea colesterolului, scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea circulației, precum și prin combaterea obezității.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *