4 alimente pe care ar trebui să le punem în farfurie în fiecare zi pentru o piele mai tânără peste câțiva ani

|

O piele frumoasă începe din interior. Bineînțeles, genetica și o bună îngrijire a pielii ajută foarte mult, dar dacă scoți aceste lucruri din ecuație, îți rămân obiceiurile bune și o dietă care pune accentul pe alimente integrale proaspete.

1. Legume

Legumele sunt pline de nutrienți, sărace în calorii și conțin antioxidanți, care ajută la reducerea riscului de boli de inimă, cataractă și anumite tipuri de cancer. Multe legume sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, care joacă un rol crucial în producția de colagen, care este esențială pentru beneficiile pielii. Unele dintre cele mai bune legume pe care ar trebui să le încorporați în dieta dumneavoastră includ ardeii, roșiile și broccoli.

2. Avocado

Avocado este plin de nutrienți care sunt bogați în grăsimi mononesaturate și antioxidanți, care ajută la susținerea unei membrane sănătoase a pielii și previn deteriorarea radicalilor liberi care duc la îmbătrânire.

3. Pește gras

Peștii grași, cunoscuți și sub numele de pește gras, cum ar fi somonul și tonul, sunt plini de acizi grași omega-3. Acizii grași omega-3 sunt legați de o barieră puternică a pielii. Multe tipuri de pește sunt bogate în proteine, care este important să le consumați pentru ca organismul dumneavoastră să poată produce colagen și elastină și să poată îmbunătăți sănătatea generală a pielii.

4. Ulei de măsline extravirgin

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri care vă va menține pielea cu un aspect mai tânăr. Grăsimile mononesaturate oferite de ulei sunt asociate cu creșterea elasticității și fermității pielii.

Aceste patru alimente sunt ușor de găsit și de încorporat într-o varietate de rețete și pot face o diferență majoră în starea pielii tale.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *