5 sfaturi pentru ameliorarea imediată a stresului
Atunci când ești copleșit de stres, poate fi greu să-ți dai seama cum să te descurci pe moment. Uneori, stresul vine din circumstanțe externe, în timp ce alteori se construiește din interior și nu poți identifica cu exactitate ce l-a declanșat. Găsirea unor modalități de a-l rezolva pe moment poate fi de mare ajutor.
1. Încearcă aromaterapia
Stresul poate fi ameliorat semnificativ prin utilizarea unor arome liniștitoare. Aromaterapia este fantastică pentru ameliorarea stresului pe moment, fie că este vorba de aprinderea unei lumânări sau de o inspirație profundă cu niște uleiuri esențiale.
2. Mergi la plimbare
Poate părea evident, dar a ieși la o plimbare de unul singur este o modalitate extraordinară de detensionare. Ieși din mediul stresant, schimbă-ți împrejurimile și ia-ți o pauză mentală. Dacă este posibil, încearcă să mergi într-un loc liniștit. Natura te calmează cu adevărat, așa că încearcă să te plimbi pe plajă sau într-un parc.
3. Citește o carte
Ajută la transportarea minții tale într-o locație cu totul nouă. Acțiunea în sine este, de asemenea, liniștitoare.
4. Fă exerciții de respirație
Respirația calmă și profundă ar putea ajuta la ameliorarea stresului atât fizic, cât și mental. Poți fie să închizi ochii, fie să privești în jos. Inspiră încet timp de patru secunde, ține timp de patru secunde, expiră timp de patru secunde. Nu numai că îți încetinește fizic corpul, dar îți distrage și mintea și o readuce la o stare de calm.
5. Încearcă difuzorul de aromaterapie
Mai mult decât celelalte simțuri, mirosul este capabil să ne influențeze chiar și starea emoțională, declansand amintiri, sentimente, dispoziții. Aromaterapia ne ajută să avem o dispoziție pozitivă, ne creează o atmosferă propice pentru a fi mai echilibrați, mai calmi, mai liniștiți și totodată mai fericiți. La nivel psihic, aromaterapia reușește să aducă echilibrul, calmul, starea de liniște, dar și să energizeze, să crească nivelul de optimism, de spontaneitate, de creativitate. Efectele sale depind, bineînțeles, de tipurile de uleiuri esențiale folosite.