5 trucuri de dimineață pentru productivitate, susținute de știință

|

Sunt câteva lucruri incredibil de ușoare pe care le poţi încorpora în rutina ta de dimineață pentru a-ţi crește productivitatea pe parcursul zilei. Iată 5 strategii susținute de știință pentru a-ți îmbunătăți rutina de dimineață, dacă vrei să-ți mărești productivitatea fără a adăuga la diminețile tale deja agitate.

1. Dormi 15 minute în plus

woman sleeping on blue throw pillow

Niciunul dintre celelalte trucuri nu va funcționa dacă nu începeți cu somnul mai întâi.Potrivit unui studiu realizat de SHADES (Sleep and Healthy Activity, Diet, Environment, and Socialization), un somn mai mic de 7-8 ore pe noapte poate reduce drastic productivitatea la locul de muncă, în special în cursul zilei.Până când nu dormiți suficient, nu încercați să vă stimulați productivitatea.

2. Planifică-ți ziua în intervale de 90 de minute

Conform ciclului odihnă-activitate, creierul nostru poate lucra timp de 90 de minute, după care are nevoie de o pauză de 20 de minute.Oamenii sunt concepuți să lucreze în cicluri de 90 de minute pentru a fi cât mai productivi posibil. Prin urmare, organizarea muncii într-un mod care se potrivește ritmului tău natural te va ajuta să realizezi mai multe și îți va da mai multă energie

3. Mănâncă micul dejun în fiecare dimineață

S-a dovedit că un consum frecvent de mic dejun (atât ca frecvență, cât și calitativ) îmbunătățește performanța academică în rândul copiilor de vârstă școlară, potrivit unui studiu publicat în Frontiers of Human Neuroscience. Aceste consecințe persistă și la vârsta adultă.

4. Fă exerciții fizice la începutul zilei, nu la sfârșitul ei

Exercițiile fizice s-au dovedit a fi una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți concentrarea, memoria și ceața cerebrală, conform unui studiu realizat în 2013 de Harvard Medical School.De asemenea, eliberează endorfine și vă oferă un impuls rapid de energie.

5.  Scrieți-vă obiectivele

pink covered book in top view photography

Un studiu din 2015 a constatat în special că, lăsând la o parte stimulentele financiare, simplele exerciții de stabilire a obiectivelor au fost suficiente pentru a crește productivitatea angajaților cu până la 15% față de cei care nu își stabilesc obiective.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *