6 beneficii ale cafelei pentru sănătate

Cafeaua susține fericirea

Cercetătorii au descoperit că consumul de cafea este legat de emoții pozitive, inclusiv plăcere, bunătate, afecțiune, satisfacție, prietenie, calm și, da, fericire. Constatările au remarcat, de asemenea, că nicio emoție negativă nu a fost legată de consumul de cafea.

Cafeaua conține antioxidanți

Boabele de cafea sunt, de fapt, semințele din interiorul unui mic fruct de culoare roșie sau galbenă aprinsă. Atât semințele, cât și fructele sunt bogate în antioxidanți. De fapt, un studiu a constatat că cafeaua este cel mai mare contribuitor la aportul total de antioxidanți.

Antioxidanții din cafea au fost legați de protecția sănătății. S-a demonstrat că acidul clorogenic, un polifenol abundent în cafea, reduce inflamația și poate juca un rol-cheie în protecția împotriva bolilor cronice, inclusiv a obezității.

Cafeaua poate reduce riscul de diabet de tip 2

Cercetătorii au constatat că șansa de a dezvolta boala a scăzut cu 6% pentru fiecare creștere a consumului de cafea cu o ceașcă pe zi. Oamenii de știință spun că printre posibilele motive ale acestei legături se numără efectele antioxidante și antiinflamatorii ale cafelei, capacitatea de a stimula arderea caloriilor și impactul asupra conținutului și diversității microbilor intestinali care protejează sănătatea.

Cafeaua este legată de indici mai mici de alte boli

Studiile arată că consumul de cafea poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, colorectal, endometrial și de prostată, precum și împotriva bolilor de inimă și a bolii Parkinson.

În ceea ce privește sănătatea creierului, cafeaua cu cofeină crește vigilența și poate îmbunătăți, de asemenea, memoria timp de până la 24 de ore după consum.

Cafeaua poate da un impuls antrenamentului

Cofeina îmbunătățește performanța sportivă. Efectele includ îmbunătățirea circulației, creșterea forței musculare, a rezistenței și a puterii, precum și reducerea durerii.

Cafeaua nu este deshidratantă dacă ești consecventă

Cofeina a fost mult timp criticată pentru că ar contribui la deshidratare datorită efectului său diuretic, care declanșează pierderea de lichide. Cu toate acestea, un studiu mai recent arată că, după aproximativ patru zile de consum regulat de cofeină, organismul se adaptează și impactul de deshidratare este eliminat.

Cafeaua decofeinizată poate oferi, de asemenea, beneficii

Cafeaua decofeinizată oferă în continuare beneficii pentru sănătate, cum ar fi antioxidanți, protecție împotriva bolilor (inclusiv împotriva diabetului de tip 2) și chiar o vigilență sporită.

Potențiale dezavantaje de luat în considerare

Persoanele care, din punct de vedere genetic, sunt metabolizatori lenți ai cofeinei prezintă de fapt un risc crescut de atac de cord, hipertensiune arterială și prediabet după creșterea consumului de cafea cu cofeină, în timp ce cei care metabolizează rapid nu prezintă aceste riscuri.

Pentru unele persoane, cofeina poate declanșa, de asemenea, iritații digestive, inclusiv arsuri la stomac, precum și dureri de stomac, anxietate, bătăi rapide ale inimii și oboseală de revenire.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *