6 lucruri foarte bune care se întâmplă cu corpul tău când renunți la zahăr
Renunțarea la obiceiul zahărului este o provocare – chiar și pentru cei mai puternici dintre noi.
Cercetările au descoperit că zahărul vă păcălește creierul să vrea din ce în ce mai mult. Dar există și vești bune. Puțină dulceață este OK – cu accent pe puțin. De asemenea, este în regulă: zahărul care se găsește în alimentele integrale, cum ar fi fructele și legumele. Dacă puteți reduce aportul de zahăr adăugat, veți începe să acumulați beneficii uimitoare pentru sănătate. De fapt, avantajele unei vieți cu mai puțin zahăr sunt atât de bune, încât vă pot ajuta să vă motivați să încercați să renunțați la el (în mare parte).
1. Pregătiți-vă pentru o piele cu aspect mai tânăr
Cantitatea de zahăr din alimente are un impact asupra cantității de zahăr din sânge, iar cercetările indică faptul că nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot provoca o reacție moleculară în lanț cunoscută sub numele de glicare. Acesta este doar un nume sofisticat pentru o procedură care poate împiedica repararea colagenului din pielea dumneavoastră, o proteină care îi conferă suplețe. Din fericire, cercetările indică faptul că reducerea zahărului poate ajuta la minimizarea lăsării și a altor semne exterioare de îmbătrânire.
2. Putere de lungă durată
Datorită faptului că zahărul adăugat este prezent în atât de multe locuri înșelătoare, inclusiv în sosul de salată și în sosul pentru grătar, vă puteți plimba în acest roller coaster energetic toată ziua. Alegeți produse bogate în proteine și grăsimi sănătoase, cum ar fi o mână de migdale, pentru a vă oferi un flux constant de energie care durează mai mult timp.
3. Spuneți la revedere grăsimii abdominale
Toată lumea este conștientă de faptul că un obicei zilnic de a consuma sucuri zaharoase poate duce la creșterea în greutate, în special în jurul abdomenului. Mâncarea zaharoasă vă ridică nivelul de zahăr din sânge, declanșând o avalanșă de insulină prin organism, care, în timp, încurajează acumularea de grăsime în jurul mijlocului. Prin urmare, vei începe să scazi grăsimea abdominală și circumstanțele periculoase care vin cu ea atunci când reduci consumul de sucuri și deserturi.
4. Pierdeți kilograme suplimentare
Nivelurile ridicate de insulină nu determină doar creșterea în greutate în zona mediană, ci și declanșează celulele adipoase din tot corpul să intre în forță când vine vorba de stocarea caloriilor. Înlocuirea carbohidraților rafinați și a alimentelor zaharoase din dieta ta cu grăsimi sănătoase ajută la menținerea insulinei stabile. „Foamea scade, metabolismul crește și poți pierde în greutate mai ușor”.
4. Reduceți riscul de diabet
Reducerea consumului de dulciuri nu numai că vă va ajuta să pierdeți excesul de greutate, dar vă va face și mai rezistent la diabetul de tip 2.
6. Asigurați succesul inimii dumneavoastră
Potrivit cercetărilor, zahărul suplimentar poate avea un impact negativ serios asupra sistemului cardiovascular. Un studiu din 2014 a arătat că persoanele care consumau între 17% și 21% din caloriile zilnice din dulciuri aveau un risc cu 38% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, în comparație cu cele care își mențineau aportul de zahăr adăugat la 8% din caloriile zilnice.
Concluzia: Reducerea consumului de zahăr acum va da roade mai târziu.