6 rutine înainte de culcare pentru o noapte de somn fericită

|

Pașii pe care îi faceți în fiecare seară înainte de culcare sunt considerați o parte importantă a „igienei generale a somnului” și pot determina cât de mult vă odihniți în timpul nopții.

Sfaturi

1. Cultivați un mediu cu aer curat și revigorant

Menținerea aerului curat vă poate ajuta de fapt să aveți un somn mai bun, prin eliminarea iritanților care declanșează alergiile, cum ar fi praful, polenul și alți alergeni.

Se poate experimenta și aromaterapia. Anumite mirosuri, cum ar fi lavanda și lemnul de santal, sunt cunoscute pentru proprietățile lor de calmare și de inducere a somnului.

2. Încearcă să nu te lași distras de gadgeturile tale

Cercetările indică faptul că lumina albastră emisă de ecrane poate afecta în mod negativ tiparele de somn și ritmul circadian al unei persoane.

Studiile sugerează că citirea unei cărți timp de cel puțin șase minute fără a fi deranjat poate reduce până la 68% din stresul dumneavoastră, punându-vă astfel într-o dispoziție mai bună pentru a adormi în timpul nopții.

3. Faceți camera complet întunecată

Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că un mediu întunecat vă poate ajuta în mod semnificativ în călătoria spre un somn mai bun. Atunci când se află într-un spațiu lipsit de lumină, organismul produce hormonul cunoscut sub numele de melatonină, care induce somnolență la om.

Dacă vă chinuiți să vă păstrați camera cât mai întunecată, puteți opta în schimb să achiziționați o mască de dormit.

4. Creați atmosfera cu sunetele potrivite

Deși ați putea crede că zgomotul este în mod inerent un obstacol în calea unei nopți de odihnă, nu este întotdeauna așa.

Muzica clasică este foarte comună, dar puteți folosi orice funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră!

5. Evitați să mâncați sau să beți înainte de culcare

Ar trebui să evitați să mâncați mese mari înainte de culcare deoarece acel sentiment de sațietate copleșitoare vă poate face să vă simțiți inconfortabil în timp ce încercați să adormiți.

De asemenea, ar trebui să încercați să nu consumați nimic prea bogat în zahăr sau cofeină, cum ar fi sucurile sau cafeaua. Ar trebui să încercați să nu consumați alcool înainte de a dormi, deoarece prezența alcoolului în organism poate scădea calitatea somnului.

6. Adaptați-vă la setările de temperatură

Găsirea temperaturii optime este vitală pentru a obține cea mai bună odihnă posibilă. În general, temperaturile mai reci sunt preferate de majoritatea pentru a dormi.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *