7 motive pentru care zmeura este atât de bună pentru tine

|

Zmeura are o mulțime de substanțe nutritive

Peste jumătate din doza zilnică recomandată de vitamina C, care favorizează producția de colagen, sănătatea pielii și imunitatea, se găsește într-o cană de zmeură. În plus, zmeura include mangan și vitamina K, ambele fiind importante pentru sănătatea oaselor. De asemenea, acestea furnizează cantități minore de potasiu, magneziu, cupru, fier, vitamina E și vitaminele B.

Sunt sărace în zahăr

Unul din fructele cu cel mai mic conținut de zahăr, cu doar 5 grame pe cană de fructe proaspete, comparativ cu aproximativ 20 de grame într-un măr mediu este zmeura.

Sunt bogate în antioxidanți anti-îmbătrânire

Zmeura este o sursă puternică de antioxidanți. Acești compuși protectori pentru sănătate au fost legați de rate mai mici de boli de inimă, cancer, diabet și obezitate. Antioxidanții din zmeură ajută, de asemenea, la reducerea inflamației, un declanșator cunoscut al îmbătrânirii premature.

Pot proteja împotriva cancerului

Antioxidanții și compușii antiinflamatori ai zmeurei sunt asociați cu protecția împotriva cancerului prin reducerea reproducerii celulelor canceroase.

Zmeura este bogată în fibre

O ceașcă de zmeură conține un număr impresionant de 8 grame de fibre dietetice, o treime din obiectivul minim zilnic. Acele fibre contribuie, de asemenea, la sațietate, estompează zahărul din sânge prin încetinirea digestiei și sprijină o bună sănătate digestivă. Fibrele de zmeură ajută, de asemenea, bacteriile intestinale benefice să înflorească. Acestea din urmă sunt legate de o imunitate mai puternică și de o dispoziție mai pozitivă.

Pot ajuta la prevenirea diabetului

Cercetătorii au descoperit că, în cazul celor care prezentau risc de diabet, consumul mai multor zmeură a redus cantitatea de insulină necesară pentru a gestiona nivelul de zahăr din sânge.

Zmeura îți ascute creierul și memoria

Zmeura ajută la contracararea stresului oxidativ, care este în esență un dezechilibru între producția de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a lupta împotriva efectelor lor nocive.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *