Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de dovleac

|

Semințele de dovleac sunt semințele care cresc în interiorul dovleacului. Acestea furnizează proteine, grăsimi nesaturate, fibre, magneziu, antioxidanți și multe altele. Semințele de dovleac pot fi savurate ca o gustare, ca ingredient pentru rețete sau într-o varietate de produse, inclusiv tofu din semințe de dovleac, unt din semințe de dovleac și pudră proteică din semințe de dovleac.

Iată mai multe despre beneficiile pentru sănătate și nutriție ale semințelor de dovleac, precum și despre modalitățile de a le consuma.

Beneficii

1. Furnizează antioxidanți

Semințele de dovleac conțin antioxidanți, inclusiv fenoli și flavonoide. Fenolii ajută la respingerea compușilor care dăunează celulelor din organism, ceea ce poate proteja împotriva îmbătrânirii și a bolilor. Flavonoidele au fost legate de un spectru larg de efecte de promovare a sănătății, inclusiv protecția împotriva cancerului, a întăririi arterelor și a bolii Alzheimer. 

2. Conțin grăsimi bune

La o porție de aproximativ un sfert de ceașcă – semințele de dovleac oferă mai multe grăsimi decât proteine sau carbohidrați. Acea grăsime este în cea mai mare parte grăsime mononesaturată și polinesaturată. S-a demonstrat că aceste două tipuri de grăsimi reduc nivelul colesterolului rău din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral.

3. Bogate în magneziu

Semințele de dovleac sunt o sursă de top de magneziu. Acest mineral este necesar pentru mai mult de 300 de reacții în organism, inclusiv pentru menținerea funcției nervoase și musculare, susținerea unui sistem imunitar sănătos, menținerea bătăilor inimii la un nivel constant și întărirea oaselor. De asemenea, magneziul ajută organismul să producă energie și să gestioneze nivelul de zahăr din sânge.

4. Poate ajuta la reducerea riscului de cancer de sân

Consumul de alimente cu fitoestrogeni, inclusiv semințe de dovleac, a fost asociat cu un risc semnificativ redus de cancer de sân, în comparație cu lipsa consumului acestor alimente.

5. Extractele lor pot ajuta la sănătate

Studii mici, în principal preliminare, au arătat că suplimentarea cu semințe de dovleac poate:

  • Să reducă simptomele de mărire a prostatei, cum ar fi faptul că trebuie să se trezească în mijlocul nopții pentru a urina, pentru bărbații cu vârste cuprinse între 50 și 75 de ani
  • Să îmbunătățească sănătatea inimii la femeile care au trecut prin menopauză, cum ar fi prin reducerea tensiunii arteriale și îmbunătățirea fluxului sanguin
  • Gestionați vezica hiperactivă prin reducerea simptomelor, cum ar fi urinarea frecventă

Nutriție

Semințele de dovleac pot fi consumate cu sau fără coajă. O uncie de semințe de dovleac nesărate și fără coajă asigură: 

Calorii: 163

Grăsimi: 13,9 g

Carbohidrați: 4.17g

Fibre: 1.84g

Proteine: 8.45g

Magneziu: 156mg, 37% din valoarea zilnică

Zinc: 2,17 mg, 19,7% din valoarea zilnică

Fier: 2,29mg, 12,7% din valoarea zilnică

Zincul este necesar pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect și joacă un rol în creșterea celulară, în dezvoltarea sarcinii, în vindecarea rănilor, în descompunerea carbohidraților și în acțiunea insulinei. 

Fierul este un mineral necesar pentru multe funcții. Face parte din hemoglobină, care transportă oxigenul în tot corpul, și ajută mușchii să stocheze și să utilizeze oxigenul.

Sfaturi pentru consum

Când sunt decojite, sunt albe. Când sunt fără coajă, par verzi. În ambele forme, semințele de dovleac pot fi savurate ca atare. 

Prăjiți semințele de dovleac fără coajă.

Presărați semințe de dovleac pe fulgi de ovăz sau pe ovăz peste noapte, iaurt, pâine prăjită cu avocado sau salată de fructe.

Adăugați-le în salate sau ca garnitură pentru salată de varză, hummus, legume gătite, supe și cartofi prăjiți.

Dacă mâncați semințe de dovleac decojite, asigurați-vă că beți multă apă pentru a ajuta sistemul digestiv să proceseze conținutul lor de fibre. 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *