Castravetele şi beneficiile lui pentru sănătate
Castravetele (Cucumis sativus) are culoarea verde închis și pulpa deschisă la culoare, cu textură mai dură, pulpa internă moale și având numeroase semințe la mijloc. Face parte din familia Cucurbitaceae, aceeași ca a pepenilor și dovlecilor.
Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, însă cel mai mare merit al lor este că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă ( aproximativ 95% apă). Sunt săraci din punct de vedere caloric, însă reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu.
Castravetii au din belsug vitamine importante pentru sanatate, cum sunt vitaminele B, C si E.
Castraveții conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și îmbunătățesc procesul digestiv.
Conținutul de apă din castraveți are rol antioxidant, diuretic și hidratant.
Castravetele, bogat in fibre, reglează digestia și te poate scăpa de arsurile la stomac.
Castraveții pot trata și constipația, dacă sunt consumați regulat cruzi sau sub formă de suc.
Castraveții echilibrează nivelul glicemiei și simulează producția de insulină.
Castravetii cruzi, murați sau sub formă de suc, vă vor tăia pofta de mâncare, vă vor hidrata și vor încuraja activitatea metabolică de ardere a grăsimilor.
Castraveții cruzi au beneficii multiple și pentru piele, păr și unghii.