Cele 6 uleiuri esențiale de care ai nevoie în viața ta

Avantajele aromoterapiei par nesfârșite. Aceste mici lichide parfumate vă pot face să vă simțiți fie energic și stimulat, fie relaxat și liniștit. 

Iată care sunt cele șase uleiuri esențiale fără de care nu pot trăi și metodele mele de utilizare la domiciliu:

1. Ulei de mentă

Menta lasă o senzație de răcoare pe piele atunci când este diluată și folosită local, ceea ce este atât de confortabil pentru durerile de cap sau mușchii încordați. Menta conține o componentă de mentol cu beneficii relaxante, care este deosebit de utilă atunci când aveți nasul înfundat sau congestie, pe lângă aroma vioaie și energizantă, care este revigorantă.

2. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un substitut minunat pentru produsele de curățare pe bază de substanțe chimice, care pot fi dure pentru piele. Arborele de ceai este excepțional prin faptul că, în ciuda faptului că are proprietăți antimicrobiene puternice (antivirale, antibacteriene și antifungice), este suficient de delicat pentru a fi aplicat local atunci când este diluat. Nu numai că este eficient pentru imperfecțiunile pielii, dar uleiul de arbore de ceai poate fi folosit și pe restul corpului și pentru a vă purifica mediul înconjurător.

3. Ulei de lavandă


Aroma liniștitoare o face un companion excelent în orice moment în care vă simțiți agitat sau la sfârșitul zilei. Lavanda poate fi utilă pentru reducerea tensiunii și a anxietății, conform mai multor cercetări științifice.

4. Ulei de tămâie

Este unul dintre cele mai prețioase uleiuri antice, iar mulți găsesc că tămâia este calmantă și relaxantă. În ciuda absenței testelor pe oameni, unele cercetări pe animale sugerează că uleiul de tămâie poate fi util pentru reducerea stresului și a anxietății. În plus, deoarece are calități antiinflamatorii, este frecvent utilizat în cremele de față.

5. Ulei de eucalipt

Uleiurile folosite pentru masajul mușchilor și balsamurile pentru piept conțin frecvent eucalipt. 1,8-cineolul, care este componenta sa primară, îi conferă mirosul terapeutic pe care îl găsim foarte calmant pentru tratarea congestiei.

6. Ulei de lămâie

Iubit pentru aroma sa proaspătă și curată, uleiul esențial de lămâie este un motor puternic în rețetele de curățenie făcute în casă. Un ulei purificator natural datorită proprietăților sale antimicrobiene, lămâia este folosită în mod obișnuit pentru a degresa petele încăpățânate, precum și pentru a împrospăta aerul.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *