De ce sa mancam caise: beneficii si nutrienti

|
yellow and red round fruits

Fructele sunt o minune a naturii, pentru că au gust foarte bun, sunt pline de vitamine și nutrienţi și ne energizează din plin.

Caisele sunt bogate atât în vitamine (provitamina A, vitamina C, vitamina E, dar și complexul de B-uri, și anume B3, B5, B6 si B9), minerale (cum ar fi fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor), cât și în beta-caroten și taninuri.

Consumul de caise are mai mai multe beneficii, inclusiv pentru sănătatea ochilor, a pielii și a digestiei. Proaspete sau uscate, caisele sunt ușor de adăugat la iaurt, salate și chiar feluri principale.

Caisele sunt aliatul tău în menținerea siluetei. Indiferent dacă te afli în deficit caloric, menținere sau suplimentare de masă musculară, caisele sunt o gustare inspirată. Așadar, 100 grame de caise reprezintă echivalentul a numai 50 de calorii. Tot în 100 de grame de caise se regăsesc 11 grame de carbohidrați, 1,4 grame de proteine și 2 grame de fibre alimentare.

yellow fruit on white textile

Beneficiile consumului de caise

Te ajută să ai ochi sănătoși

Vitamina A, pe care oamenii de știință o numesc și retinol, este foarte importantă pentru ochi sănătoși.

Caisele sunt o sursa excelenta de beta- caroten, luteina, zeaxantina, si vitamine C si E.

Acesti nutrienti previn deteriorarea vederii.

Ajută la dezvoltarea oaselor

Sunt ideale pentru copii, deoarece ajută la dezvoltarea normală a oaselor, a ţesuturilor, dar și a sistemului nervos.

Aduce beneficii pielii

Vitaminele C și E, care se găsesc în aceste fructe, sunt benefice pentru piele. În special, vitamina C protejează împotriva daunelor UV și a poluanților mediului prin neutralizarea radicalilor liberi.

Caise pentru usurarea digestiei

Caisele sunt o buna sursa de fibre solubile, care hranesc bacteriile sanatoase si pot stimula sanatatea digestiva.

Caisele uscate au in componenta vitaminele A, B2, B6, acid folic, magneziu si potasiu si constituie un bun laxativ, fiind recomandate in constipatie si in carentele de vitamina A si oligoelemente.

Reglează tensiunea

Caisele sunt bogate in apa( contin aproape 90% apa), ceea ce este important pentru a avea o hidratare corecta.O hidratare corecta este vitala pentru mai multe aspecte ale sanatatii, inclusiv tensiunea arteriala si ritmul cardiac.

Prezintă risc scăzut de alergii

Caisele fac parte din categoria fructelor prietenoase cu stomacul bebeluşului și prezintă un risc scăzut de alergii.

Pot ajuta la tratarea anemiei

Caisele uscate pot fi o sursă bună de fier și cupru.

Caise pentru utilizare externa

Sucul de caise este folosit ca tonifiant al pielii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *