Vă gândiți la o schimbare de carieră? 7 întrebări pe care să vi le puneți mai întâi
Este timpul pentru o schimbare de carieră?
Aceasta este o întrebare care trece prin mințile atâtor oameni în toate etapele carierei lor. Este o opțiune absolut normală și sănătoasă de luat în considerare.
De asemenea, s-ar putea să lucrați într-un domeniu care v-a pasionat cândva și de care v-ați pierdut între timp interesul. Cu toții întâlnim atât de multe etape ale noastre și ale vieții noastre, iar dorința de reinventare a sinelui poate fi un lucru bun.
Sunt o mulțime de lucruri de luat în considerare înainte de a face saltul și știm că poate fi copleșitor. Așadar, iată câteva întrebări pentru a vă ghida în acest proces.
1. Cum se va îmbunătăți viața mea dacă fac această schimbare?
Trebuie să știți pentru ce lucrați, iar faptul că aveți o imagine clară a acestui lucru vă va ajuta mai mult decât credeți.
Găsește-ți obiectivul final central și concentrează-te pe acesta ca măsură de orientare pentru toate riscurile și schimbările pe care le alegi.
2. Cum arată ziua mea ideală?
Doriți să interacționați cu oamenii sau cu computerele în cea mai mare parte a zilei? Doriți să lucrați în interior sau în aer liber? Doriți un loc de muncă pe care îl puteți lăsa în urmă când ieșiți pe ușă sau doriți o carieră în care să vă aruncați cu capul înainte tot timpul? Vă vedeți călătorind? Doriți să lucrați de acasă, la birou sau o combinație a celor două?
Răspundeți la aceste întrebări în timp ce vă trasați următorii pași și gândiți-vă la ceea ce căutați cu adevărat într-o schimbare de carieră, apoi aliniați aceste calități cu direcția în care doriți să vă îndreptați.
3. Pot să fac această schimbare în cadrul industriei sau companiei mele?
Este posibil ca schimbarea de carieră pe care o căutați să nu fie nevoie nici măcar să vă luați un nou loc de muncă. Ați putea chiar să rămâneți la compania dumneavoastră.
Încercați să definiți ce anume căutați la o nouă carieră și să vă dați seama dacă o schimbare mai puțin drastică s-ar putea potrivi cu adevărat. Iar dacă da, vorbiți cu managerii, mentorii și colegii dumneavoastră pentru a-i întreba cum puteți face acest pivot.
4. Pe cine am în rețeaua mea care mă poate ajuta cu această schimbare?
Încercați să răspândiți vestea despre noul post pe care îl căutați, deoarece nu se știe niciodată când unchiul unui prieten al cuiva ar putea face angajări și să vă dea o șansă.
Ascultați sfaturile și direcțiile, aceste resurse ar putea, de asemenea, să vă ghideze în ceea ce privește deciziile legate de educație sau să vă pună în legătură cu persoanele de care aveți nevoie pentru a face o schimbare.
5. De ce educație și formare profesională voi avea nevoie?
Atunci când știți ce ați dori să faceți, va trebui să aflați dacă aveți nevoie de mai multă educație pentru a face acest lucru.
Acest lucru ar putea fi orice, de la o diplomă completă de absolvire sau de licență până la explorarea formării de tip tabără de antrenament și a cursurilor sau certificărilor online.
6. Ce schimbări sau riscuri îmi pot permite să fac?
Acest lucru este foarte important de luat în considerare.
Gândiți-vă la ceea ce vă puteți permite să riscați pentru a face această schimbare. Poate că nu există niciunul!
Dar dacă schimbarea de carieră necesită studii suplimentare sau chiar relocarea, acestea sunt întrebări importante pe care trebuie să vi le puneți.
Vă puteți lua ceva timp liber de la locul de muncă pentru a vă concentra asupra educației dumneavoastră? Aveți economiile necesare pentru a vă permite să urmați cursuri suplimentare acum? Veți avea nevoie să le spațiați în timp? Trebuie să vă mutați într-o zonă nouă pentru oportunități mai bune de angajare în acest domeniu? Vă puteți permite să faceți acest lucru acum sau mai târziu?
7. Pot să „încerc” această schimbare de carieră în vreun fel? Cu o colaborare de voluntariat, freelance sau în cadrul unei echipe mixte?
Dacă nu v-ați hotărât încă să faceți o schimbare, o modalitate excelentă de a vă face o idee despre ceea ce aveți în vedere este să faceți voluntariat, să lucrați ca liber profesionist sau să încercați un nou proiect.
Voluntariatul este o modalitate excelentă de a încerca senzația a ceea ce încercați să realizați.
Acest lucru vă oferă posibilitatea de a încerca noua direcție și de a vedea cum vă simțiți.
Ai încredere în instinctul tău, fă-ți cercetări, fă-ți un plan și gândește-te la aceste întrebări!
Te poți reinventa. Puteți învăța. Poți să te orientezi. Poți să te dezvolți.
Poți găsi întotdeauna o nouă direcție.